Meidendag en Mannenavond

VROUWENDAG

Wat maakt een gemengd dispuut nou een gemengd dispuut? Uiteraard dat er vrouwen én mannen onderdeel zijn van het dispuut. Maar soms, ben je als vrouw gewoon even klaar met al het geschreeuw van die mannen. Soms dan denk je, goh, ik heb eigenlijk wel even behoefte aan een meidendagje, waarin we onszelf lekker verwennen en in de watten leggen. Even een momentje voor jezelf, maar dan wel gewoon samen. Dat je gewoon even je zorgen kwijt kan en je niet hoeft na te denken. Dat is dus precies wat de meiden van Adregé hebben gedaan op 24 oktober 2021!

 

De traditie was een tijdje onderbroken door de lockdown, maar het is uiteraard altijd al een gewoonte geweest voor de Adregé meiden om af en toe (ook niet te vaak natuurlijk) een dagje af te spreken. Zo gingen we de vorige keer een High Tea doen bij Café Thomas, maar dit was alweer in 2019! Dus het was zeker tijd voor een nieuwe editie van een Ladies in Red dagje.

 

Wat kan hier niet bij missen? Uiteraard heerlijk frisse en zoete cocktails. Dit is altijd een goed begin van een meidendagje. Er waren twee cocktailshakers aanwezig, en cocktail-heldin Aya heeft zich gewaagd aan het personaliseren van de Cosmopolitan, met als extraatje wat gekarameliseerde sinaassappelschil. Er waren uiteraard ook Mojito’s, want dat is een klassieker.
Tijdens het meidendagje is er verder een lekker en gezonde curry gegegeten, gekookt door Inez. Heel simpel, want je kan het gewoon de hele middag laten pruttelen, maar toch wel echt lekker! Ook zijn er heel wat spelletjes gespeeld, met als hoogtepunt, het pandaspel, oftewel ‘Takenoko’, met schattige pandaatjes als pionnen.

 

Alomvattend was het een erg geslaagd, rustig en gezellig meidendagje! Tot volgend jaar!

MANNENAVOND

Wat maakt een gemengd dispuut nou een gemengd dispuut? Uiteraard dat er mannen én vrouwen onderdeel zijn van het dispuut. Maar soms, ben je als man gewoon even klaar met al het gebabbel van die vrouwen. Soms dan denk je, goh, ik heb eigenlijk wel even behoefte aan een mannenavond, waarin we onszelf lekker los laten gaan en toffe actiefilms kijken. Even een momentje voor jezelf, maar dan wel gewoon samen. Dat je gewoon even je zorgen kwijt kan en je niet hoeft na te denken. Dat is dus precies wat de mannen van Adregé hebben gedaan op 24 oktober 2021!

 

Natuurlijk spreken we vaker met de mannen af, maar door corona heeft de mannenavond een tijd op zich moeten duren. De laatste mannenavond hebben we lekker speciaalbier gedronken, en niet zomaar speciaalbier. We hebben toen onze laatste Westvleteren opgedronken. Dit was wel weer een tijd geleden, dus het werd weer tijd voor een momentje met de mannen.

 

Wat kan hier niet bij missen? Uiteraard speciaalbier en een goede whisky om van te genieten. Dit is altijd een goed begin van de mannenavond. Maar voordat we naar de mancave van Joost konden, zijn we eerst naar de film geweest. De nieuwe James Bond, ‘No Time to Die’. Een goede film, met veel actie en een hoop mooie actrices.
Tijdens de mannenavond is er verder een flinke portie spareribs met aardappelen gemaakt door Joost en Thomas. De heerlijke spareribs hoefden alleen maar even in de magnetronzak worden opgewarmd.
Ook zijn er heel wat spelletjes gespeeld, met als hoogtepunt, Trek-Een-Bak-ManiaTM, oftewel Trackmania, met raceautos en glazen speciaalbier gingen we de strijd tegen elkaar aan.

 

Alomvattend was het een erg geslaagde, drukke en gezellige mannenavond! Tot volgend jaar!