Oprichtingsdies

By Joey

Wat de reden voor onze dies zou zijn, was tot op het laatste moment een verrassing. Ook voor onszelf. Sinds we op 23 oktober 2011 waren begonnen als Code Rood en op 5 december 2011 officieel de status ‘Demosdispuut in oprichting’ hadden gekregen van het bestuur, was er ruim een jaar verstreken. Dit betekende dat we onze eerste verjaardag als Adregé konden vieren, maar het kon ook betekenen dat we officieel erkend zouden worden als Demosdispuut.

 

Aan het begin van de avond op 17 december was het dan eindelijk zover. We stonden met z’n zessen aan de boven bar, toen het Algemeen Bestuur de trap af kwam gelopen. We wisten dat wij onderwerp van vergaderen waren en dat dit het moment was dat we wel of niet erkend zouden worden als officieel Demosdispuut. Het bestuur had een brief voor ons en vroeg ons deze publiekelijk voor te lezen. Nadat <naam> de brief had voorgelezen aan alle aanwezigen wisten we het: Adregé was eindelijk een erkend Demosdispuut!

 

De eerste avond van onze oprichtingsdies was een receptieavond in de kelderbar. Alles was rood aangekleed, er stond een spreektafel klaar om onze bezoekers toe te spreken en op de achtergrond draaide een slideshow van oprichtingsfoto’s. Kees was onze pedel voor de avond, mooi aangekleed met een ventilator op z’n rug. Elke bezoek zou de laatste alinea van de brief voorgelezen krijgen. Het bestuur kwam al eerste langs, waarna Axipr en Drago ons ook kwamen feliciteren. Voor deze twee disputen hadden we nog een verrassing in petto: het fotoboek van het tripje naar Berlijn. Deze namen ze enthousiast in ontvangst en is uiteindelijk in de leesbak terecht gekomen. Maar het meest memorabele cadeau wat kregen deze avond, was het cadeau van EJ-Babbel: een hamster! Onze hamster hebben we heel zacht ons lied toegezongen om hem vervolgens Storm te noemen. Hij is uiteindelijk met Vincent mee naar Poeli gegaan.

 

Voor de ledenavond hadden we een bijzondere activiteit bedacht: Bowlen, met de kans op 100 bier! De zaal was omgebouwd tot een bowlinghal met 2 banen. Teams van 4 personen hebben gestreden tegen elkaar tot uiteindelijk Drago de uiteindelijke winnaar was. Maar toen nog de prijs, de kans op 100 bier. Dit was hetzelfde enveloppenspel dat we ook in maart van dat jaar als eerste oprichtingsactiviteit hadden gedaan. Toen had Drago het ook al zover gespeeld, alleen namen ze te groot risico en stonden ze met 4 mannen 0,1 bier te delen. Ze wilden een herkansing. Hoewel het natuurlijk niet moeilijk was om hun vorige prijs te overtreffen, speelden het tot een prijs van <?> bier!

 

De oprichting hebben we afgesloten op de zaterdag, door samen een dagje uit te gaan. Maayo en Vincent hadden een dagje naar Enschede bedacht. De dag begon met een ontbijt in de trein. De trein zou ons uiteindelijk brengen naar de Serious Request-actie van 3FM. Nadat we het glazen huis hadden bezocht hadden (helaas niet kunnen doneren) en Dennis waren kwijtgeraakt, zijn we nog met z’n allen naar de “Het Bombardement”, met Jan Smit, geweest. Op de terugweg zijn hebben we nog een hapje gegeten bij Julia’s op het station in Utrecht, waarna iedereen zijn eigen weg ging.