Najaarsweekendje 2019

Na maanden van moeilijke puzzels vol hints over data, paklijsten en locaties was het dan eindelijk zover. Op 22 november stond het najaarsweekendje van 2019 op het punt van beginnen! 

Om 2 uur had de eerste groep Stormen en Reges zich verzameld om de eerste enveloppe met hints open te maken. Na het oplossen van een enigma puzzel kwamen we tot de ontdekking dat we met de trein naar Rotterdam toe moesten! Een aantal hints later werd dan ook de locatie bekend. We zouden een heel weekend met zijn vierentwintigen op een 22-persoons zeilschip verblijven. Dat betekende lekker knus op een hoopje, stapelbedjes waar je bijna claustrofobisch van zou worden, en een behoorlijke hoeveelheid reispilletjes eten om niet zeeziek te worden. 

Na bij de aankomst gelijk getest te worden op onze zeemans-sjouwkwaliteiten (er moesten toch echt wel 12 kratjes bier naar die boot toe worden gebracht zónder winkelwagen), was het tijd voor het eerste avondmaal. Daarna stond er een pubquiz op het programma. Naast veel trivia hebben we hier vooral ook geleerd dat Klink zijn hoofd een buitengewoon matige beamer-standaard is. 

Na deze pubquiz was het tijd voor een “rustige borrelavond”, want stappen in Rotterdam stond pas voor zaterdag op het programma. Maar hier had een deel van de Stormen lak aan, en die avond was het voor hen tijd om club Vibes onveilig te maken. De gezichtjes op zaterdagochtend (en Camiel die als zijn classic zelf op de kleinste bank in slaap was gevallen) doen vermoeden dat het een goede stapavond geworden was.

Daarom had de zaterdagochtend veel vegetarische eitjes (“ah shit dit is niet vegan, hebben we wel iets te eten voor Aya?!” (er was gelukkig precies 1 potje jam)) met niet-vegetarisch spek voor ons in de aanbieding. Na het ontbijt was het tijd voor een heuse puzzel-speurtocht die ons met de waterbus en een wandeling langs de SS Rotterdam en een legendarisch speeltuinbriefje (“je moet hier geen stenen tegen de ruiten gaan lopen gooien!”) naar een vershal bracht. Na een goede lunch was het toen tijd voor de meest legendary activiteit, alsmede een van de slechtste braktiviteiten ooit, namelijk een pinballmuseum!! Anderhalf uur lang was het rammen op knopjes, kijken naar flitslichtjes, en luisteren naar heel veel ge-pingpingping. Uiteindelijk was alle energie toch wel écht bijna op en was het tijd om terug te keren naar onze boot via een wandeling over de Erasmusbrug.

Na het avondeten stond deze keer wel een stapavond op het programma. Maar een stapavond kan natuurlijk niet beginnen voordat er voorgeborreld is. Daarom werden de spelletjes uit de kast getrokken en de kratten bier naar binnen getakeld (echt handig, van die raampjes waar precies een kratje doorheen past). Verder was natuurlijk ook nog niet alle sterk op, dus die voorraad werd ook nog even snel kleiner gemaakt. Dit was het moment dat Joost ontdekte dat je met een notenallergie géén Amaretto zou moeten drinken. Al snel ontstond er een boegborrel, en voor het meest legendary verhaal van deze borrel zul je bij Mart, Joost, Ramon of Anneke moeten wezen.

Inmiddels was iedereen ver genoeg heen om te gaan stappen. Het was tijd om met zijn allen De Regenboog in te gaan en een bekende barman te overtuigen dat carnavalshitjes in een gaybar in de Randstad écht wel een goed idee zijn. De 15 aanwezige rode rakkers vonden in ieder geval van wel. Na een uurtje of 2 was het tijd voor de volgende kroeg. We hadden ontdekt dat er een Après-ski bar was, dus daar moesten we natuurlijk allemaal heen. Long story short: hier draaiden ze wél veel carnavalshitjes én kregen we zelfs een gratis rondje bier. Oh, en er waren veel toeters. Stuiterende Stormen gegarandeerd dus. 

De ochtend erop was het helaas alweer tijd om alles in te pakken en te poetsen en gedag te zeggen tegen onze zuipschuit. Door middel van een puzzel kwamen we erachter dat we naar station Rotterdam moesten (toen we al in de trein terug naar Eindhoven zaten), en vervolgens werd met een volgende puzzel ontdekt dat we naar Demos zouden gaan. Hier stond een speciaalbierproeverij op ons te wachten. Naast het leren kennen van veel speciaalbier zijn er toen ook veel kaartspellen gespeeld (lees: Amy lag de helft van de tijd met haar hoofd op een tafel omdat ze stond te schelden, Luuk was compleet in de war omdat hij de regels van pesten maar niet kon ontdekken en Twan en Gerrit speelden hun spelletje schreeuwend door de hele zaal zodat ze niet in elkaars kaarten konden kijken). De borrel ging voor sommigen nog tot laat door, en de maandag erna zijn er dan ook weinig stormen geweest die hun dag fit konden beginnen. 

Orgi, bedankt voor een top weekend!!