Hét Toernooi: Schultibakken, sjoelbakken, spoelbakken toernooi

1 oktober was de dag toen alles veranderde… Henk Westbroek benaderde ons met een uitnodiging voor de negende editie van Hét Toernooi. De gegeven redenen waren ons fanatisme en enthousiasme, maar ook zeker onze gedrevenheid. Om te signaleren aan Henk dat we onszelf zouden aanmelden moesten we rode brief aan het raam van ons dispuutshuis plakken.

 

De sfeer binnen Adregé sloeg snel om, complotten vlogen langs je oren en iedereen was guilty until proven innocent.

 

We moesten ons op maandag 4 maart klokslag 18 uur melden bij de St. Catharinakerk, waar ons een formidabele tegenstander stond te wachten. Aldus de brief. Terwijl de datum dichterbij kwam, ontvingen we brief op brief van Henk. Met steeds vagere en obscuurdere opdrachten, zoals het verven van een spandoek…

 

Maar wie was nou die tegenstander waar de heer Westbroek het over had? Wat kunnen we verwachten? De dag voor Hét Toernooi bleek vanuit verschillende bronnen dat ook Drôle brieven over Hét Toernooi had ontvangen. Noor begon de groep al op te fokken door te speculeren dat er misschien wel nóg meer disputen waren uitgenodigd.

 

De volgende dag kwamen we aan bij de St. Catharinakerk. En ja hoor, zoals verwacht stond Drôle daar ook, maar niemand anders. De eerste 10 minuten was er bij beide groepen wat verwarring, wat was hier nou de bedoeling van? Van Henk geen spoor te bekennen.

 

Toen kwam de aap uit de mouw. Al maanden werd er onvermoeibaar aan een complot gewerkt om een geheime integratie borrel te organiseren tussen Adregé en Drôle. De samenzweerders waren niemand minder dan: Noor en Joris! Onze eigen XTC (voor de Zuchtjes: Externe Relaties Commissie)! Maanden lang stuurden ze brieven naar beide disputen onder de pseudoniemen Henk Westbroek en Jan de Brandweerman.

 

Het was een activiteit om nooit te vergeten De avond begon bij Demos met een schultenbrausjoeltenbakkenspoelbakken toernooi. Teams konden punten verdienen door Schultenbrau halve liter blikken te drinken, plat te stampen, en te sjoelen in een van de gaten. Met dubbele punten voor de extra strong Schultenbrau. Zoals je verwacht van deze activiteit was iedereen binnen de kortste keren zat en om tien uur ’s avonds maakte we de tocht richting de Vestdijk. Eenmaal bij SSRE aangekomen werd het laatste deel van het schultenbrausjoeltenbakkenspoelbakken toernooi aangekondigd: de spoelbakken race. Hierna werd de winnaar aangekondigd en werd er nog goed nageborreld.

Schultenbrausjoelbakken toernooi:

Brieven Hét Toernooi:

Eerste brief Henk Westbroek
Tweede brief Henk Westbroek
Derde brief Henk Westbroek