Adregé Wintersport 2024

Afgelopen februari rolden wij, nog een beetje brak van de carnaval, het Oostenrijkse Dorf binnen!

Na gemiddeld 8 uur slaap in 96 uur en 12 uur rijden kwamen wij aan in het prachtige Oostenrijk om hier te genieten van een weekje wintersport, gezelligheid, après-ski en een zeker aantal potjes Secret Hitler.Net zoals eerder editie van de Adregé wintersport werden we weer warm ontvangen in huize Roos in Dorf, Bramberg! Hier stond Marcel (de vaders van Amy a.k.a. Legend) klaar met de heerlijk verse en zelfgemaakt hamburgers, een maaltje dat meer dan welkom was na een lange reis.

‘s Avonds gingen we redelijk optijd naar bed want iedereen was moe, en de volgende ochtend was het plan om als echt Hollanders natuurlijk om 08:15 bij de gondel te staan.Dus om 07:00 ging het wekkertje, en maakte iedereen zich klaar voor de eerste dag op de piste.

En eerste dag was het! Voornamelijk voor Rogier, die voor het eerst op intersport ging, was het een leerzame dag. Maar ook voor Silke die voor het eerst ging snowboarden was het een spannende rit. Daarnaast waren er velen, zoals Alex en Mark, die weer even in moesten komen, dus deze dag begon rustig met een ochtend vol blauwe pistes. Aan het eind van de dag deden we nog een drankje beneden, waarna we lekker gingen eten terug het huisje en de rest van de avond Secret Hitler hebben gespeeld.

De volgende dag weer vroeg op de piste en in de middag stond het rodelen op de planning. Na flink haasten tijdens het parkeren van de auto en het wissel van skischoenen naar snowboots, zaten we gelukkig in 1 van de laatste gondels naar boven in het gezelschap van onze rodels. Eenmaal boven dronken een aantal Weizen en bestelde Amy het traditionele rond schnaps! Heel lekker, maar het voordeel was vooral dat deze werd uitgeschonken in een perfect formaat “bakkie” welke goed van pas zou kunnen in de toekomst bij het high stakes maxen. Dit motiveerde een specifieke storm om dit glaasje soepen weg te werken in de tas, maar Hilde kon het niet aanzien, en besloot zich tactisch te distantiëren van de situatie, want wellicht was de storm in kwestie te dronken om het glaasje daadwerkelijk soepel weg te moffelen.

Desalniettemin was de actie succesvol, en kwam het glaasje, verpakt in zakdoekjes, veilig terecht in de tas Ramon.Na de drankjes op de top van de berg, begonnen we aan de afdaling naar beneden. Ondanks dat de sneeuw niet heel best was deze middag, was het eerste gedeelte van de rodelbaan nog goed te doen, en ging iedereen op z’n slee me volle vaar vooruit. Eenmaal aangekomen bij de kroeg Zwischenzeit (de kroeg halverwege de rodelbaan) genoten wij van een heerlijk diner. Bijzonder aan deze gelegenheid is dat de strenge vega’s onder ons (Rebecca & Dobbel) maximaal 1 keer per jaar een uitzondering maken op hun dieet, en genieten van een heerlijke wienerschnitzel! Naast het diner werd er uiteraard ultiem van de heerlijke Weize en werd er wederom rondje Schnaps besteld! Je raad het nooit, maar ook deze Schnaps kwamen in prachtige shotglaasjes die we niet konden laten staan. Dus dezelfde betreffende storm, besloot wederom twee glaasjes in de pakken in zakdoekjes en deze weg te moffelen in de tas van Ramon.

Klokslag 7 uur, toen iedereen nog geen halve minuut zijn eten op had, ging het volume op standje 153 en was het tijd om de kroeg op z’n kop te zetten. Dus het nummer “Rood” van Marco B werd gevraagd en de rest van de avond was geschiedenis. Rond een uur 10 was het toch wel echt tijd om de tocht naar beneden voort te zetten, en besloten 12 dronken stormen en 1 draak de tocht naar beneden voort te zetten.Beneden aangekomen, kon het feesten niet op. Dobbel zou namelijk om 12 uur jarig zijn! En dat moest gevierd worden! Dus helemaal beneden doken wij après-ski café ‘die Schmiede’ in. Dit café bleek het typische Nederlandse ski-leraren café te zijn, en dat bevorderde zeker de sfeer! Eenmaal thuis gekomen bleek Ramon, al dan niet door de consumptie van alcohol, niet meer zo heel goed te kunnen sleeën. Zijn tas werd gepakt en alle glaasje, die met passie en moeite werden ingepakt, waren gesneuveld……

Dag drie van de wintersport was het prachtig mooi weer, en toonde menig storm en draak de ambitie om Aperol moeder te willen worden. Rond 3 uur ‘s middags werden ski’s en board uit gedaan, en werd er uitermate genoten van het zonnetje onder het genot van een heerlijk verfrissend drankje.‘s Avonds werd er het meest fanatieke potje ‘Secret Hitler’ ooit gespeeld, waarna het adrenaline level zo hoog was dat er tot 12 niet geslapen kon worden.

Maar het maakte niet zo uit dat dit een wat latere avond werd, want door het slecht weer van de volgende dag, besloten we een uurtje langer uit te slapen.Na een rustig ontbijtje stonden we rond een uurtje 10 bij de gondel om naar boven te gaan. Eenmaal boven aangekomen, was het zicht ontzettend slecht, en zag je bijna geen hand voor ogen. Maar het mocht de pret niet drukken, want als echt Hollanders die we zijn, moesten en zouden we het meest uit skipas halen als mogelijk en besloten wij het slechte zicht toch te trotseren.Deze typische Hollandse gedachte bleek bij meerden te spelen, want heel opvallend was opeens de hele piste Nederlands.Maar het voordeel was een rustige piste, en vooral rustige liften, dus er werd in een paar uur een record aantal pistes!

Zaterdagavond ging men op tijd naar bed, want vanaf 3 uur ‘s nachts stond er weer een lange rit op de planning.Iedereen bleek veilig thuis gekomen te zijn, en we kijken terug op een prachtige week, eentje voor in de boeken! 🌞

PS. Marcel en Amy bedankt!❤️