Voorjaarsweekendje 2024

Burgers' Zoo groepsfoto

Het weekend van 22 maart gingen we met alle Stormen en Zuchtjes weer op ons jaarlijkse voorjaarsweekendje, dit keer naar het prachtige Achterhoek! De locatie was strikt geheim, en veel chauffeurs dachten dat we richting Rotterdam gingen, in ieder geval totdat ze borden zagen waarop Enschede stond aangegeven.

Quote van Led: “Flo, weet je zeker dat je het juiste adres hebt ingevoerd?!? Volgens mij gaan we echt compleet de verkeerde kant op…”

Eenmaal aangekomen was er genoeg te doen. De avond begon met het snel reserveren van de beste bedden die het etablissement te bieden had, waarna we aan het borrelen sloegen. Een groot deel van de groep ging eropuit om de omgeving te verkennen en een uurtje te genieten van het Achterhoekse platteland, terwijl de overgeblevenen ondertussen KUBB speelden in de woonkamer, wat de nodige chaos met zich meebracht.

Chaos

De volgende dag gingen we naar Enschede, waar we allerlei culinaire hoogstandjes (ehum, lees: HEMA) ontdekten. Vervolgens keerden we terug naar onze thuisbasis, waar we de rest van de middag een speciaalbierproeverij hadden. De proeverij was goed voorbereid en er waren overal passende hapjes bij, van zoet snoepgoed tot een Nederlandse borrelplank met leverworst en kaasblokjes.

Speciaalbier-proeverij
Speciaalbier-proeverij

Om deze fantastische dag af te sluiten, gingen we met z’n allen op pad naar de mysterieuze Club Dieka, waar onder andere Outsiders draaide. Eenmaal aangekomen wisten we niet wat we zagen: olifanten, fonteinen, een tropische broeikas en bars die varieerden van oer-Hollands en après-ski tot echte technobunkers.

Club Dieka
Club Dieka

Als afsluitende activiteit gingen we onderweg naar huis nog naar Burgers’ Zoo (Burgers 🤮). Het was een ontspannen dag waarop we volop aapjes hebben gekeken! Tot slot het weekend afgesloten met een chill-sesh in Beaufort.

Adregé ziet een zeekoe
Adregé gespot in de Burgers' Zoo kas!
Wat een top weekend, bedankt voor het organiseren Rebecca, Alex en Silke!