Stepestafette 2022

Dit jaar heeft Adregé weer meegedaan aan de Stepestafette georganiseerd door Demos. De agenda van de Stormen en Reges stond flink vol, maar we zijn uiteindelijk met 4 enthousiaste Stormen en 1 Regé op 14 mei afgereisd naar Den Bosch vanuit waar de Stepestafette na 95 kilometer eindigde bij Demos.

Zoals te zien is op de foto’s wat het heerlijk weer, het was zo’n 23/24 graden met een heldere lucht en flink sterke zon, dus de lagen factor 50 gingen er goed op. Het plan van aanpak was om met twee tandems steeds met de stepper mee te fietsen en dat we zo 10 etappen doorwisselden.

De eerste 4 etappes voor het eerste pauzepunt gingen hartstikke rap en we hebben lange tijd zelfs nog het tempo van de solisten volgehouden.

Na de lunch, echter, sloeg het noodlot toe en kreeg de eerste tandem een klapband. Deze hebben wij achter gelaten en we konden toen van andere deelnemers een fiets lenen. De overgebleven persoon kon met auto’s steeds meerijden en op de wisselpunten wisselden we door. Mede door een kleine valpartij met de andere tandem en nog een ketting die een paar keer van de fiets viel hebben we wat vertraging opgelopen, maar we bleven doorgaan!

Vijf etappes later waren we bij het tweede en laatste pauzepunt, namelijk de Bavaria Brouwerij in Lieshout. Hier hebben wij wat heerlijke pauzepilsjes genuttigd voordat we aan de laatste etappe begonnen. Ook de laatste etappe hebben we op rap tempo afgelegd, waarna we aankwamen bij Demos waar een heerlijke BBQ ons te wachten stond. Uiteindelijk zijn we niet in de prijzen gevallen, maar wij hebben een fantastisch gezellige dag gehad en zien weer uit naar de Stepestafette volgend jaar!