Stepestafette 2013

DB Lupus had moeite met het vullen van de SEC in 2013. Aangezien de andere Demosdisputen al lustrum commissies op hun rekening hadden genomen, wilde ook Adregé iets doen voor het lustrum jaar. Daarom besloten wij om de StepEstafetteCommissie 2013 op ons te nemen. Met de drie zuchten aan het hoofd, Sanderijn als voorzitter, Inez als secretaris en Freek als penningmeester, begonnen de vergaderingen.

Al snel bleek dat we het groter wilde aanpakken dan voorgaande jaren. Meer teams en meer naar buiten treden. Er werd actief externe partijen uitgenodigd en veel reclame gemaakt. Echter door verschillende factoren (GNSK en feesten bij andere verenigingen) was het aantal externe niet extreem groot. Wel was er een prima eindresultaat met 24 teams waarvan 2 solisten.

Na een aantal maanden harde voorbereiding was het eindelijk zo ver! De 31ste stepestafette ging van start. Aan de start onder de felle zon stonden 24 mensen op de step, waaronder een afvaardiging van Adregé. Omdat wij zelf in de organisatie zaten, was het inplannen van de etappes iets anders dan bij andere teams. Dennis en Freek begonnen de eerste 4 etappes. Een etappe steppen, een etappe fietsen en dat dan een keer herhalen. Daarna hadden we pas rust. Nouja, rust… Daarna hoefde we niet meer te steppen. Wel moesten we het overige inschrijfgeld bij elkaar halen, vrijwilligers aansturen en andere dingen regelen.

100 kilometer steppen en heel wat zweet verder was het eindelijk zover. De stepestafette zat er alweer op. Helaas zat Adregé niet bij de winnaars, dit kwam mede doordat Vincent kramp kreeg in zijn kuit en ongeveer een uur langs de kant van de weg heeft gelegen. Uiteraard was ook de rest niet snel genoeg. Volgend jaar beter!

Er kwam veel positieve feedback uit het publiek, op een paar kleine dingen na, was het een succes. Al het werk heeft zich goed uitbetaald en het was een erg leuke dag. We steppen hard, harder, harder, harder, harder, AAAAAAAA-dregé!