Adregé in Coronatijd

Sinds maart is met rep en roer door Corona ook het menig studentengoed omgegooid. Colleges en stages worden vanuit thuis gevolgd. In studentenhuizen wordt een tentamenweek rooster gemaakt, zodat iedereen met elkaar rekening kan houden. Maar bovenal ontmoeten in groepen was niet meer toegestaan.

Als Adregé hebben wij het daar natuurlijk niet bij laten zitten. Met wekelijkse Zoom meetings en mensen die elkaar nog 1-1 op zochten hebben we het contact warm gehouden. Waarbij we elke maandag gezellig online meeten en wat online activiteiten samen deden.

Online kamelenracen

Hierbij kwamen Sanderijn en Amy met het super idee om een wekelijkse challenge te doen die dan op de borrelavond aan elkaar geshowd werd, zodat we toch een momentje in de week voor elkaar bezig waren.

Dit resulteerde natuurlijk in een aantal enorm gave en uit de hand lopende challenges: “Maak een fragment waarin je het Adregé lied uitvoert”,”Maak een zo lang mogelijke ketting reactie”, “presenteer op Adregé logo op een creatieve manier”, “Maak een camouflage foto/fragment waar jij opstaat” en “Maak een vlog van je week”.

Op gegeven moment werd gelukkig de versoepeling aangekondigd en ook E.S.V. Demos faciliteerde weer de borrelruimte, die op 1,5m is ingericht. Het was fijn om iedereen fysiek weer eens te zien en ook deze avond volgde weer tot in de late uurtjes. Waardoor soms bij mensen thuis de borrel nog even door ging met een paar man met Just Dance en Karaoke.

Tot slot hebben we zelfs omdat we met een grote groep wel wilde samen eten een BBQ in het Henri Dunantpark georganiseerd, waar we lekker op 1,5m afstand onder het genot van zelf gemaakte food en drankjes in de zon hebben gechild.

Al met al heeft de Corona tijd laten zien hoe dynamische groep we zijn en ben ik trots hoe we als stormen en zuchtjes lekker door deze Corona tijd heen komen!