Overdregé weekendje

Overdregé Zalig weekendje Avondeten

Het einde van Q3 is aangebroken en dus werd het hoog tijd voor een Overdregé weekendje! We hadden onze ogen gericht op Keulen, een kleine stad in ten zuiden van Düsseldorf, en reisde daar op vrijdag 19 april naartoe.

Het weekendje begon al met een spannende tocht, met Flixbus en OV reisde we naar de Campingplatz Stadt Köln waar we de komende 2 nachten zouden verblijven. De reis was alles behalve gemakkelijk, we hadden ruim een uur vertraging met de Flixbus en eenmaal aangekomen bij het treinstation begon de strijd met de Kaartautomaat. Elke keer als we iets zochten veranderde de layout, kregen we compleet nieuwe kortingmenus te zien en kregen we het weer voor elkaar om verkeerd te klikken en weer helemaal opnieuw te beginnen op het hoofdmenu, dit spelletje ging zo’n 20 minuten door.  Uiteindelijk kwamen we rond 20:00 aan na ruim 6 uur reizen.

 
Overdregé Zalig weekendje koken

Eenmaal op de camping aangekomen gingen we snel in de ijskou onze tent opzetten, boodschappen scoren bij de ALDI, rondcrossen op elektrische stepjes, en bedden oppompen. Dit alles was echter zo makkelijk nog niet, tijdens het opbouwen van de tent bleek het geen 3, maar 2-persoonstent te zijn en leken er een paar lekken in de voortent bij onze tassen te zitten. Gelukkig bleken dit wel de perfecte ingrediënten te zijn voor een gezalig en knus weekend. 

Overdregé Zalig weekendje tent

Op dag 2 gingen we rondtochten in Keulen. Lekker ongepland liepen we de stad rond te slenteren. We bekeken de bekende dom en gingen langs het chocolade museum. Verder hebben we lekker geterrasd, gekaart en de gekste winkeltjes bekeken. All in all een geslaagde dag!

Nacht 2 zat vol Stormen en regenbuien, gelukkig was het wel iets minder koud dan de nacht ervoor. Ondertussen was de grond rond onze tent in een grote modderpoel veranderd.

Helaas gaat, net als dit stukje, een weekendje snel voorbij. De laatste dag hebben we nog lekker in een cafeetje in Keulen gezeten en begonnen we langzaam onze terugreis. Voor de zekerheid waren we bijna een uur van te voren bij de Flixbus halte. Maar zoals we ondertussen wel van Flixbus gewend zijn, was er weer eens vertraging. Deze keer een heel uur! Uiteindelijk dus weer een lange zit gehad en na 5 uur reizen weer in Eindhoven aangekomen.

Ten slotte gingen we als afsluiting van het weekendje samen eten in Beaufort. Kort om kort: We zijn alle drie compleet tot rust gekomen, een geslaagd weekendje.