Overdregé-Morst Weekendje

Uiteraard is Overdregé doen een van de leukste commissies bij Adregé, maar om het nóg leuke te maken hebben wij besloten om dit jaar met het Overdregé op weekendje te gaan. De democratische keuze (met twee stemmen voor en één tegen) om te gaan kamperen, heeft ervoor gezorgd (voordat we bijna op een nudistencamping terecht kwamen) dat wij op een prachtige stadscamping op een half uur lopen van Leiden centrum kwamen te staan het weekend van 19 mei.

Ruziën over wie naast wie sliep was niet nodig, wij gingen in onze vertrouwde opstelling liggen.

Alhoewel slapen onder de sterrenhemel heerlijk schijnt te zijn, waren wij blij dat wij van de zuchtjes een tent konden lenen (waar die zuchtjes wel allemaal niet handig voor kunnen zijn…).

Na vrijdagavond heerlijk gezopen te hebben met zijn drieën op de camping, was het zaterdagochtend tijd om op pad te gaan.

Onze eerste stop was het Museum Voorlinden met allerlei moderne kunst en het albekende droge zwembad. Hierna zijn we Leiden ingegaan met een bezoekje aan de Hortus Botanicus.


Die avond was het plan om op stap te gaan in Leiden. Helaas kwamen we er snel achter (door te overleggen met de locals) dat Leiden niet echt een uitgaansstad is. Je ploft neer in een café en daar ga je jezelf bezatten. En ja: When in Rome, do as the Romans do. Wat volgde was een wilde avond, waarvan we misschien hier niet teveel van kunnen delen, maar laten we zeggen dat aan het einde van de avond: we een kroeg zijn geweigerd, we op de valreep van de horecasluitingstijd nog een café binnengesprint zijn en dat de terugweg niet door alle kledingstukken is overleefd…

Ietwat krokant gingen wij op de zondag alweer terug richting het vertrouwde Eindhoven, waar een bezoekje aan de McDonald’s er zeker nog vanaf kon.

Wij hebben ontzettend genoten en sporen elk volgend Overdregé aan om zo’n zelfde avontuur aan te gaan met z’n drieën.

Rebecca [bij vertrek op zaterdagochtend]: “Oh shit, ik ben mijn onderbroek vergeten!”

Campingbuurman: “Sow, wilde nacht gehad?”

Rebecca: “Ja joh, met zijn drieën is het veel gezelliger ;)”

QUOTE VAN het weekend