Ovenschotel Oost

Vele van jullie hebben aangegeven het een lekker recept te vinden dat makkelijk te maken is. Hieronder het recept zodat jij dit thuis ook kan maken.

Personen: 4
Tijdsduur: 30-40 minuten

Benodigdheden:
– Oven
– Ovenschaal

Ingrediënten:
– 400gram kippendijbeen filter
– 400gram Diepvriesboontjes
– 200 gram fetakaas
– 400 gram krieltjes
– 5 eetlepels ketjap
– 2 eetlepels bruine suiker
– 1,5 eetlepels sambal (oelek)
– peper & zout
– Gefruitte uitjes
– 1 ui (optioneel)
– 1 knoflook (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. verwarm de oven voor 200 graden celcius en breng water voor de boontjes aan de kook
  2. snij de kippendijbeenfilet in blokjes en marineer deze met 3 eetlepels ketjap en wat sambal
  3. Als de oven is voorverwarmt, stop de krieltjes in de ovenkom met wat olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout. En laat deze ongeveer 10 minuten in de oven
  4. terwijl de krieltjes in de oven staan, bak de kippendijbeen filet  en de ui/knoflook gaar en kook de boontjes. Zorg dat de boontjes nog wel beetje knapperig zijn.
  5. voeg de kippendijbeen filet samen met de boontjes in de ovenkom met de sambal, suiker en ketjap. Doe de ovenkom een beetje roeren, zodat de kruiden goed verdeeld zijn en laat deze daar nog voor 10 minuten in de oven staan.
  6. Hierna verpulver je de feta kaas over de overkom heen en sprenkel je deze nog wat af met gefruitte uitjes. Laat dit nog 5-7 minuten in de oven staan.
  7. Smullen!!

Variaties:
– Voor vegetariërs of veganisten vervang je het vlees door kikkererwten uit blik. Dan wordt het zonder feta. Hier zou ik dan voor de variatie een pot gerookte paprika toevoegen.
– Sanderijn Proof = -knoflook -ui en goed kijken naar de sambal