Dagje Efteling!!

Maandag 28 augustus 2023 was de afsluiting van het 2e lustrum in de Efteling. Als eerst werd de net vernieuwde attractie Droomvlucht bezocht. Voor Flo was alles nog helemaal nieuw omdat hij nog nooit in de Efteling was geweest. Alex heeft in de Efteling gewerkt en was dan ook onze tourguide die dag die ons alle hidden gems van de Efteling heeft kunnen laten zien. Bij de achtbaan Baron 1898 steeg niet alleen tijdens maar ook in de rij de hartslag van Hilde naar 180 bpm.

Bij Bäckerei Krümel in het dorp van Max & Morrits werd een leuk gesprek gevoerd met twee bakkers over wie wij nou waren. Een hoop grapjes werden heen en weer gemaakt door beide partijen. Uiteindelijk werd Rogier er nog even flink op aan gepakt dat hij het buitenbeentje van de groep zou zijn, omdat hij als enige geen lustrum trui aan had (of omgeknoopt). De bakkers waren zo druk bezig met ons in de maling nemen dat ze op het laatst nog even hun Duitse accent moesten terugtoveren omdat deze toch wel een beetje was weggezakt nadat het gesprek daadwerkelijk inhoud begon te krijgen. Ze nodigden ons uit voor het dorpsfestijn in de middag, maar helaas is dat er nooit meer van gekomen.

In de Fata Morgana werd natuurlijk even flink geschommeld met de boot. In het Land van Laaf werden alle huisjes goed bekeken. In de Piranha werd een aantal aanzienlijk nat voor deze toch niet al te zomerse dag. In de draaiende handelsschuitjes werd iedereens oriëntatie op de proef gesteld. In de karretjes van Symbolica werd hard op de knopjes geramd. In Joris en de Draak werd nog een leuke foto genomen met de meesten + een vriendelijke man die het duidelijk naar zijn zin had (rechts naast Rogier).

Als laatst werd de watershow Aquanura bekeken en gingen we met zijn allen weer naar huis. Wat een leuke dag!