Kerstdiner 2020 – de Hybride wereldreis

Kerst 2020 vierden we met het dispuut op zaterdag 2 januari 2021. Verspreid over wel 8 huizen hebben we een rondje om de wereld gemaakt. Jazeker, zelfs in deze coronatijden kan je grenzen overschrijden. Het enige wat je nodig hebt is een portie enthousiaste stormen, toefje fanatieke reges, een sausje van een (AIVD niveau) prepuzzel activiteit en afgeblust met 8 verschillende werelddelen met elk hun eigen gerechten.

Een paar dagen voor het kerstdiner plaats heeft gevonden heeft de kerstdiner organisatie (dit jaar bestaande uit Mart & Tina) een prepuzzel georganiseerd. Tijdens deze avond was het de opdracht aan de stormen en reges om er achter te komen met wie, waar en met wat ze het kerstdiner dit jaar zouden beleven. De variabelen in deze puzzel waren de stormen en reges, de huizen waar gegeten kon worden en dus de verschillende werelddelen/landen zoals Antarctica, Zuid-Amerika, Frankrijk, India, Australië… Je moet wat hè, om er toch een feestje van te maken; gelukkig heeft Adregé niet veel nodig om van niets toch iets te maken!

Toen duidelijk was wat de verdeling zou zijn over de huizen was het aan alle groepjes stormen en reges om een menu te verzinnen. Gelukkig bezitten we genoeg creativiteit om daar wat lekkers van te maken; van Russische stroganoff tot Australische garnalen cocktail, van Franse kaasfondue tot antarcticaanse zalmfilet. Ons dispuutshuis was voor één avond omgetoverd tot Chinees eethuis waar de lekkerste vegan gerechten op tafel werden gezet.

Na ieders eigen invulling van het drie/vier/vijf gangen diner was het tijd voor de activiteit! In een digitale sociëteit met onze dispuutsattributen als aankleding hebben we een cluedo spel gespeeld met onszelf als dispuut in de hoofdrol. Natuurlijk zijn hierbij de benodigde inlichtingen diensten vereist en het is dan ook niet verbasend dat huize USA (Joost, Joris en Yael) er met de hoofdprijs vandoor gingen.

Het was al met al een gezellige avond op een zaterdag in januari, verspreid over 8 woonkamers. Hopelijk is het volgende kerstdiner weer met z’n alle in het buurthuis van Space S of op onze mooie sociëteit!