1ste prijs Kei grote Eindhoven quiz!!

Zaterdag 12 december om stipt 11:00 startte de Kei grote Eindhoven quiz, een reeks met 100 afbeeldingen van gebouwen, monumenten, kunstwerken enzovoorts, die allemaal te herleiden zijn aan locaties in Eindhoven. Met maar liefst 12 enthousiaste stormen kwam het plan hier aan mee te doen. In drie teams verdeeld over drie locaties zijn we om 11:00 begonnen zo snel mogelijk alle afbeeldingen per categorie te herleiden.

Al gauw na 2 uur zaten we op een flink complete lijst, maar een goede quiz, zou geen goede quiz zijn als er ook een paar pittige vragen in zouden zitten. Natuurlijk veel te georganiseerd en fanatiek gingen enkelingen van ons zelfs naar locaties fietsen, en hebben we voor de rest onze IT/google search skills gebruikt om de laatste loodjes te bemachtigen.

Een grappig moment was het toetreden van Reijn, die eerst rustig in de ochtend samen ging brunchen met zijn zus, en vervolgens door ons overlaagd werd met vragen of hij nog de laatste afbeeldingen herkende. En ja hoor, Reijn zou Reijn niet zijn als hij niet alle onmogelijke Eindhoven weetjes zou weten. Het plafond van het Evoluon, gedenkbomen en de namenmuur in het stadskantoor werden in no-time herkend.

Met als laatste afbeelding een kunstwerkje uit een park in de achtstebarrier in woensel, waar Reijn en Thomas zijn heen gefietst om het echt te checken, hebben we de quiz om 16:22 stipt ingeleverd. Hierna volgde natuurlijk op iedere locatie een leuke spelletjes/borrel middag/avond.

Later die nacht om 00:00 ontving ik als teamcaptain al gauw een appje van de organisatie dat we hun toch even zo spoedig mogelijk moesten terugbellen, want er was postief nieuws. En ja hoor de volgende ochtend kregen we te horen dat we gewoon gewonnen hadden!!! Met een mooi afsluitend bezoek aan ons huisje Beaufort ontvingen Anneke, Mark en ik ons prijzen pakket van studio 040. Met hierin Eindhovense mode (shirt en muts), philips appelsap (voor Freek :P), zeep, een Eindhoven poster, Eindhoven tas, veel speciaalbier van de stadsbrouwerij en als kers op de taart een tegoedbon voor de stadbrouwerij van maar liefst 150 euro! Een super vooruitzicht dus tot na de Corona tijd, om weer met flink wat stormen samen fysiek te kunnen gaan genieten.

Het was een lang, leuk en overweldigend weekend. We hebben het weer eens geflikt. Het stormt in Eindhoven!

(zie artikel studio 040)

Reacties zijn gesloten.