Efteling!

Alleen Alex weet natuurlijk precies op welk moment hij in de camera moet kijken

Als afsluiting van het lustrumjaar in 2023 zijn we met zo ongeveer het hele dispuut naar de Efteling geweest. Voor mij (Max) was dit een magische ervaring, want het was mijn allereerste keer naar de Efteling. Daarom had ik toegezegd om te organiseren dat we dit jaar weer zouden gaan! Dus bij deze! Dus op 26 augustus, precies een jaar later, gingen we weer naar de Efteling.

Het begon al leuk toen we in de bus zaten met allemaal 14-jarige koters die alleen maar onzin aan het uitkramen waren en Led en Ramon die bijna de bus hadden gemist.

Toen we aankwamen moesten we nog even wachten op (net zoals vorig jaar) tourguide Alex, want hij kwam van thuisthuis en was dus lekker met de fiets, wat gezond! Toen zijn we naar binnen gegaan en begon een dag vol met pret, dus ik zal de meest memorabele gebeurtenissen voor jullie op een rijtje zetten (dan wel of dan wel niet in chronologische volgorde).

We kwamen er al vrij snel achter dat Lies eigenlijk bang is voor achtbanen. Dus hebben we haar een beetje moed in moeten praten, wat uiteindelijk wel werkte, want ze ging gewoon mee de eerste achtbaan in. Resultaat: de hele achtbaanrit heeft Lies gegild en Max had daardoor de hele achtbaanrit de slappe lach. Het was als buitenstaander vast leuk om naar te kijken.

Moments before disaster

Tussen de attracties door zijn we ook nog met het treintje gegaan. We speelden een spelletje, geïntroduceerd door Ramon, waarbij je een persoon moest omschrijven en andere mensen moesten raden om wie het ging. Ik ga het verder niet in detail uitleggen, want het heeft Ramon echt een kwartier gekost om het aan Led uit te leggen. Dit spelletje was een beetje onze go-to voor als we in de rij stonden. Zo ook toen we bij een bepaalde achtbaan in de rij stonden en toen opeens een karretjes vast kwam te staan. Well. Dat was niet best. Na echt een half uur te hebben gewacht een Ramons spel te hebben gespeeld, mochten we er eindelijk in.

Rond het middaguur kwamen we terecht bij een demo/promotievoorstelling van een nieuwe attractie die in oktober geopend zal worden, namelijk de Dans Macabre. Vooral voor Mark was dit een zeer plezant toneelstukje, want een wisseling van knipoogjes en dansmoves met de vrouwelijke helft van het amuserende duo zorgden ervoor dat op menig wangetjes rode kleurtjes verschenen. Wat een womanizer is die Mark toch ook.

Mark steelt (letterlijk) de show

Na een lekkere lunch (met de nodige pilsjes) gingen we door naar de volgende attractie. We besloten echter om nu in de single rij te gaan staan, waardoor we allemaal met een random groepje opgescheept zaten. Best grappig eigenlijk. Daarna zijn we in een waterattractie gegaan waarbij je in zo’n ronde boot zit die ook ronddraait (ja dit was mijn tweede keer Efteling, ik weet echt nog niet hoe al die attracties heten hoor). Toen was er alleen een storing, waardoor ongeveer alle boten, waaronder de boot van Alex, Mark, Led en Geertjan en Max, werden weggesleept naar de zijkant. We werden als eerste bootje weggesleept, wat betekende dat we helemaal achteraan lagen in de rij aan bootjes en dus ook als laatste pas weer weg konden. De boot van de anderen haalde de uitgang wel en is heerlijk gaan terrassen. Na ik denk wel een goed half uur vastgelegen te hebben werden we weer teruggesleept en konden we uitstappen.

Dan zijn we alweer bij het einde aangekomen. Ik ging namelijk eerder weg, dus wat er nog meer voor een gekkigheid is gebeurd zou ik niet weten. Wat ik wel nog weet is dat ik 15 minuten lang de weg heb gezocht naar de uitgang en dat ik was verdwaald. Nu al zin in de volgende keer!

Bedankt Alex voor de fantastische tour en hopelijk gaan we volgend jaar weer met een grote rode delegatie!