Voorjaarweekendje!

Afgelopen weekend is ons rode gezelschap afgereisd naar het pitoreske Gulpen (Limburg). Voor vele Hollandste Stormen en Zuchten was het Limburgse heuvellandschap een openbaring en soms ook een beproeving. De eerste avond was vooral onszelf in de twee zespersoonshuisjes proppen, eten en wat drankspelletjes tot midden in de nacht.

DSC_6183

Zaterdagochtend begon met een interessante cultuurtocht door het oude Maasstricht, gecombineerd met hier en daar een drankje in de binnenstad. We lieten het af en toe miezerige weer de pret niet drukken. In de middag trokken we verder het Limburgse binnenland in, wat ons bracht tot diep in de Valkenburgse grotten. Daar wachtte ons een spelletje lasergamen, wat onze onvermoeibare overwinningsdrang naar boven haalde. Nog een snel een souvenirtje halen voor Sanderijn, die erg gemist werd, en weer terug naar Gulpen. Op de terugweg zijn nog langs twee brouwerijen geweest, die van Brand Bier en Gulpener Bier.

DSC_6253
Het weer werd er niet beter op, wat ons zondagochtend weer onze berg afdreef om vervolgens in de klimtoren weer naar boven te klimmen. Gelukkig had de instructeur dezelfde humor en kon hij onze flauwe grapjes wel waarderen. Iedereen ging op zoek naar Twix bovenin de toren, helaas heeft niemand ‘m kunnen vinden. De middag werd vervolgd met een verfrissend duik in het beste zwembad van het jaar (welk jaar?). Het avondeten was het lokale Pannenkoekenrestaurant, welke rijkelijk belegd waren met vlees, vis of zelf ‘zoervleisj’. De terugweg werd nog spannend gemaakt door een zware storm en 5 stormen en zuchten die vast zaten met de Nissan Micra van Anouska. Maar we zijn weer veilig thuis gekomen.

2015-03-29 18.46.14

P.S. Je gulp staat open (Gulpen-grapje)