Stormende Batavierenrace

Na een heftig lustrum jaar waar veel in gezondigd is, met weinig slaap en veel bier, bedacht het nieuwe Overdregé Haktbal dat het maar eens tijd moest worden om deze gevonden kilotjes eraf te sporten. En natuurlijk is meedoen aan de Bata (lees: batavieren race) hier de beste oplossing voor. Tevens is een Adregé team eindelijk mogelijk sinds we boven de 25 stormen zitten, dus al gauw werden door Sanderijn en Amy grootse plannen gemaakt voor onze deelname.

Bij een aantal van ons stond deze bekende studenten hardloop estafette al een tijdje op de bucketlist, dus dat kwam mooi uit en hoe gaaf is het om met je dispuut de bata uitgelopen te hebben! Dit was het doel, voor de een makkelijker dan de andere, want op tijd beginnen met trainen blijkt toch moeilijker dan verwacht, maar desondanks heeft iedereen zijn etappe gehaald!! 

Het begon allemaal op vrijdag 10 mei 2019. Allereerst vertrokken de ochtend en middag ploeg naar Enschede om daar onze tenten op te zetten en de nodige pils/rust te pakken. En uiteraard begon de race om 23:00 in Nijmegen met onze echte nummer 1 Joey!! Het ging allemaal lekker lekker lekker en iedereen was trots dat ze hen etappe gehaald hadden. De ene kreeg meer kramp dan de andere en er zijn zelfs 5 stormen die een dubbele etappe hebben moeten lopen, RESPECT! 

Na flink wat etappes hebben de nachtploeg en ochtendploeg zich even in het zonnetje kunnen vertoeven op de camping. Lekker integreren met andere verenigingen door mee te doen met een potje flessentrefbal-atten, waarbij het doel was zo snel mogelijk je bier te atten als een bepaalde fles door jou partij werd omgegooid. En daarna niet te vergeten de mooie Kliko borrel.

Dit festijn eindigde uiteraard in Enschede op de TU/Twente campus waar we samen met het Demos team alle binnenkomende deelnemers en dan met name de Demos teams hebben aangemoedigd. Aya en Thomas hadden de eer om deze laatste etappe uit te rennen en dit deden zij natuurlijk in zo rood mogelijke kledij.

WE HEBBEN HET GEHAALD!! Van de 350+ teams zijn we maar liefst 266ste geworden! Dit moest natuurlijk goed gevierd worden met de welk bekende batavierenrace feesten! Het was mooi, het was zwaar, maar we hebben het geflikt!