Adregé op zeilweekend

Afgelopen weekend in mei was het tijd om lekker uit te waaien op een zeilboot. Jaja het eerste zeilweekend sinds jaren én daar besloten maar liefst 6 stormen (en Lieke!) van te genieten. Georganiseerd door onze eigen Tina (vanuit DB-Iroh) gingen we het avontuur aan! Met maar liefst ca. 50+ demos leden hebben we 3 dagen tochten afgelegd, geborreld en gekampeerd op verscheidene havens. 

Dit festijn vond plaats in het verre Noorden, bij onze Friese buren. Dit was een flinke tocht rijden en door goed geregel van Tina, konden Klink, Thomas, Lieke en ik met de organisatie al lekker vroeg meereizen vrijdag. Dit resulteerde erin dat wij al om 12:00 op locatie waren en de hele middag alvast mochten proberen te zeilen! Wat een feest!! In ons geval was dat eerder aanklooien en logisch nadenken hoe de wind staat, want de enige met echt zeilervaring was Timon (en die was er nog niet) OOPS. Maar met beetje lichte stress en onder het genot van leffe blond en despo hebben we alvast goed kunnen oefenen. 

Later die middag arriveerde de rest van Demos en voelde met name Timon zich al helemaal thuis. Meteen sprong die met ons de boot in en de grijns is tot het einde van het weekend niet van zijn gezicht te halen geweest! Is goed man!

Van haven naar haven hebben we het weekend wat tochten afgelegd en hierin deelde we een Adrago boot. Zaterdag ochtend kwam het besef van mij en mijn stuurman Jack Sparrôw (lees: Klink) wat aan de late kant. We lagen met onze Adrago boot met Ruis, Franz en Abdul al gauw op het meer en bleek dat niemand van ons echt zeilervaring had, ofja puur ervaring van de dag ervoor. Maar goed, Klink was goed met het sturen en delegeren en ik wist hoe we het zeil moesten hijsen, dus we kwamen er wel uit, soort van. We hebben tevens een andere boot even naar de kust gesleept, een lekkere cafetaria op een eiland bezocht en lekker de hele route cantus liederen gezongen. 

Beide avonden hebben we daarna doorgebracht in wat gekke bruine cafés/clubs, waarbij de sfeer letterlijk in elkaar gebeund was. De laatste dag stonden we weer op uit onze boottent en na het opruimen van de spullen gingen we weer een stukje zeilen, maar deze dag stond de wind lekker hard (lees: windkracht 6 :P). Wederom zonder Timon in de boot, maar met genoeg ervaring in huis hebben we met flink wat snelheid gezeild en genoten. Nat werden we wel, maar daarvoor hadden we de gave demoszeiljassen die ons van de meeste kou en druppels konden beschermen. Op het einde hebben we nog even een schep water gevangen na een flinke wending, maar goed het was geweldig mooi! Volgend jaar gaan we weer onze Adregé vlag laten wapperen!